MILZU! | Jogurta kūka ar augļiem
MILZU! pārslas
MILZU! pārslas
21947
post-template-default,single,single-post,postid-21947,single-format-standard,,qode-theme-ver-5.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

28 Июл Jogurta kūka ar augļiem

Sastāvdaļas:

Pamatnei

  • 200g @MILZU smiltsērkšķu pārslas
  • Sauja dateļu bez kauliņiem (apmēram 6gb)
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas

Virskārtai

  • 800 ml jogurta pēc izvēles
  • 20g želatīna
  • Dažādi augļi un ogas dekorēšanai.

Pagatavošana:

  • 1. Visas pamatnes sastāvdaļas sablendē viendabīgā, mazliet ķepīgā masā. Lai to būtu vieglāk izdarīt, kokosriekstu eļļu vispirms var izkausēt.
  • 2. Kad tas izdarīts, ņem kūkas formu (22 cm diametrā) un ieklāj tajā cepamo papīru. Sasmalcināto pārslu masu klāj formā, pilnībā nosedzot formas pamatni.
  • 3. Želatīnu aplej ar 30 ml auksta ūdens un 10 min ļauj tam uzbriest.
  • 4. Uzbriedināto želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un iemaisa jogurta masā. Ja izmanto jogurtu bez piedevām, var pievienot 3-4 ēdamkarotes kāda saldinātāja – piemēram, cukuru vai medu.
  • 5. Sagatavoto jogurta masu lej pāri pārslu pamatnei un uz pāris stundām novieto ledusskapī vai saldētavā un ļauj sastingt.
  • 6. Gatavu kūku dekorē ar augļiem un ogām.

Lai labi garšo!